19min.bg

Путин: Устройва ме всеки резултат при победа

Действащият руски президент Владимир Путин упражни правото си на глас в рамките на вота за държавен глава в страната, провеждащ се в неделя.


Кандидат-президентът и настоящ държавен глава на Русия Владимир Путин каза, че ще смята за успех всеки процент от гласовете, който дава му право да изпълнява задълженията на президент, предаде ТАСС.


Путин заяви това в избирателната си секция в отговор на въпрос какъв е резултатът, който ще смята за успешен за себе си. "Всеки, който дава право да се изпълнява длъжността на президент", заяви той.


Путин е пуснал своята бюлетина в същата секция, на която е гласувал и през 2012 г., разположена в Руската академия на науките, където традиционно преди това се бяха събрали множество представители на руски и чужди медии.


Според социологическите проучвания Путин има преднина пред останалите кандидати, като се очаква около 70% от имащите право на глас да подкрепят неговото преизбиране. Изборният ден в Русия приключва в 20:00 часа българско време със затварянето на секциите в Калиниградска област.