19min.bg

Р. Христов: "Проектите на десницата с Костов само удължават агонията на десните!"

Членовете на Демократи за силна България, Съюза на свободните демократи и на Съюз Радикали са добре дошли в общите листи, но със старите лица няма как да постигнем успеха, за който говорим, каза на пресконференция кандидатът за председател на СДС Румен Христов, цитиран от БГНЕС. 


Според него всеки бъдещ проект на десницата с Иван Костов само удължава агонията на дясното. „Това не е емоционална реакция, това е трезв политически анализ, изготвен след проведени повече от осемдесет мои срещи със структури и членове на СДС в цялата страна” допълни той. „Тези лидери нямат морално право да посягат на СДС защото те воюваха срещу него, а не за него. Аз съм „За” обединение на всички седесари и хора с дясно мислене, но съм против реабилитация на провалили се лидери, които откъснаха части от СДС” каза Румен Христов
Според него ако не се постигне договореност с останалите партии от автентичната десница за общо участие на предстоящите избори, съгласно правилата на СДС, той е готов и на самостоятелно участие на изборите догодина и е убеден, че СДС ще има успех. „Ако аз спечеля доверието на нашите членове, категорично заявявам, че СДС ще бъде в следващото управление на България, заедно с останалите партии от автентичната десница. В Бъдещата коалиция, която ще управлява България няма място за Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Национално движение Симеон 2-ри” завърши Румен Христов.