19min.bg

Р. Петков поиска нов лидер на БСП

По мое време опозиционни лидери не са разследвани. Това каза бившият министър на вътрешните работи Румен Петков, цитиран от БГНЕС.


Той заяви, че е разговарял със Сергей Станишев за писмото и справката, изпратени до него от Цвятко Цветков и Станишев е твърдял, че такова нещо не е виждал и не знае за него. Единият от двамата очевидно лъже и трябва да се разберат кой, каза Петков и отбеляза, че се надява, че това не е бившият министър-председател. Той имаше в ръцете си инструмент като ДАНС и не би трябвало да прибягва до такъв тип пошла информация, обясни Петков и добави, че е много зле за държавата ако премиерът има нужда от такъв тип клеветнически материали.


Румен Овчаров няма офшорни сметки, заяви още той. „Зададе ли се конгрес двамата Руменовци са виновни“.


„Няма да се кандидатирам за лидер на БСП и това съм го казвал преди повече от 4 месеца. Нашата партия има нужда от радикална промяна – избирането на лидер, който може да се бори с чистота и авторитет. Трябва ни лидер ,който да завоюва обществено доверие, трябва ни биткаджия.”, каза Петков. Според Станишев вече няма нужното, за да заема този пост.