19min.bg

Радев: Русия да ни даде изгодни цени

„Българо-руският диалог допринася за възстановяване на доверието между ЕС и Русия, от което всички ние имаме интерес”, заяви президентът Румен Радев по време на преговорите с премиера Дмитрий Медведев, на Донуков 2. „Считам, че съществува политическа воля и необходимите условия за развитие на равнопоставено и взаимноизгодно сътрудничество с Русия”, заяви държавният глава.


Според Радев в енергетиката има голям потенциал за задълбочаване на отношенията ни при спазване на важни принципи като целесъобразност, конкурентност, прозрачност, сигурност на доставките. „Особено важно за нас – изгодна цена”, категорично подчерта държавният глава. „България предоставя добри условия за инвестиции и сме отворени в редица области. Вярвам, че българската икономика може да предложи много повече на руския потребител, който познава и цени качеството на редица български стоки”, посочи той. „Що се отнася до образование, наука, култура, имаме дълги традиции и огромни перспективи за развитие“, каза още президентът.


„Въпреки различията по двустранни и международни въпроси, между народите на България и Русия съществуват дълбоки исторически, духовни и културни връзки, устоели на изпитанието на времето и неподвластни на политическата конюнктура“, изтъкна Радев.