19min.bg

Радев с над 50% в София: Проучване

Представително за София проучване, проведено в понеделник и вторник, със затворен въпрос: За кого ще гласувате на предстоящите президентски избори на 14 ноември 2021 г. дава огромна преднина на действащия държавен глава.
Румен Радев печели 56,16% от гласовете на участвалите в теренното изследване, проведено от Идеологика по поръчка на 19 минути на доброволен принцип. Резултатът му покрива сбора от процентите на подкрепящите го партии Продължаваме промяната, ИБГНИ, БСП, Има такъв народ, и дори го надминава с над 5 на сто.
Анастас Герджиков взема 24, 32% от вота в представителното за столицата проучване на нагласите за президентските избори в неделя. Резултатът на ректора на Софийския университет съвсем леко надминава по процент хората, които подкрепят партията ГЕРБ за вота на 14 ноември, който е 22,6 на сто в същото изследване.



Трети в софийското проучване е Лозан Панов със 7,53%, но анкетата е проведена преди в сряда той да отправи обвинения към подкрепилата го като кандидат за президент коалиция Демократична България. Може да се предположи, че тези думи на председателя на Върховния касационен съд ще променят постигнатите от него проценти в негативна посока и въпросът е към кой от двамата водещи кандидати ще се прелеят – дали ще свалят Радев и ще качат