19min.bg

Радев: Сами да решаваме за енергийните ни проекти

"Тук съм, за да не допусна друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти”, заяви президентът Румен Радев, преди срещата на високо равнище на страните от Б9 в Кошице, съобщи пресслужбата на държавния глава. Президентът обясни, че определените текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни за България инфраструктурни проекти в сферата на енергетиката.  По думите на държавния глава тези текстове трябва да бъдат извадени от декларацията на Б9, той вече направил необходимото по въпроса.


„При подготовката на срещата установих, че определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес, и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията", заяви президентът в отговор на журналистически въпрос за позицията, която ще отстоява на срещата на високо равнище. 


Също така Радев се обърна към правителството - той се надява управляващите да "материализират визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България", а не страната ни да става заложник на чужди интереси.