19min.bg

Радев свика политиците на КСНС

Консултативния съвет за национална сигурност при президента (КСНС) свикан от президента Румен Радев събра политиците на Дондуков 2.


 Органът обсъди актуалните рискове за националната сигурност в България, както и модернизацията на армията. На заседанието присъстваха премиерът Бойко Борисов, началникът на отбраната ген.-лейтенант Андрей Боцев, зам.-председателят на НС Емил Христов, външният министър Екатерина Захариева, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, вътрешният министър Валентин Радев и лидерите на парламентарните групи Цветан Цветанов, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Веселин Марешки, както и зам.-шефътт на ПГ на ОП Искрен Веселинов.


На срещата са представени четири доклада - два на службите и по един на вицепремиерите на отбраната и на външните работи.


Преди дни президентът Румен Радев припомни, че през миналия май отново на заседание на КСНС се реши да бъдат взети конкретни мерки в конкретни срокове.  Той очаква правителството да даде информация докъде са стигнали в тази посока.