19min.bg

RAI мръсно: Антонов е агент, българите и ЩАЗИ с обща операция Папа

Ден след мръсното интервю на Мехмед Али Агджа по Нова, където отдавна нямат срам и не зададоха задължителните въпроси на престъпника, в неделната вечер първи канал на италианската държавна телевизия RAI посвети специален проект на 40-годишнината от атентата срещу Папата. Тя извади неизвестен  немски пенсионер, представи го за бивш офицер от ЩАЗИ и той заяви, без подкрепа на документи или други доказателства, че Сергей Антонов е бил агент на нашите служби. А българските шпиони веднага се обадили на източногерманските си колеги на тихия фронт, за да поискат от тях съдействие за операция Папа.
Пенсионерът не стигна чак до твърдение, че атентатът е в нейните рамки, но била дезинформационна.
Който е бил съзнателен тогава, помни – България сама изнесе цялата тежест на тежкия черен пиар срещу нея, като пресконференциите на Боян Трайков по света и у нас, шеф на БТА в онази епоха, бяха малко по-редки от сегашните извънредни брифинги на ГЕРБ.
От предаването, но от друг и автентичен негов участник, се разбра само една новина: абсолютно съмнителния „хонорар” от 3 милиона марки (днес с равностойност поне 10 млн.евро) на Агджа.
Никой не попита как той, толкова точен стрелец – най-добрият в крайнодясната паравоенна терористична организация Сивите вълци, не улучи от броени метри Светия отец?
И как е жив, след като бе заловен на местопрестъплението, та и получи опрощение от Папата?
Тази работа на всеки трезвомислещ човек няма как да не му се