19min.bg

Рашков не може да бъде шеф на КПКОНПИ, няма допуск до класифицирана информация, тепърва трябва да кандидатства

Отнетият през 2019 г. по причини, за които допълнително ще пишем допуск до класифицирана информация на Бойко Рашков е проблем не само да бъде избран за шеф на КПКОНПИ, но дори да работи като служител на антикорупционната комисия. Въпреки че срокът на забраната изтече на 19 април, той отново трябва да кандидатства за одобрение. Което се дава от ДАНС.


Не се подновява автоматично, нито пък му върши работа фактът, че като вътрешен министър по силата на служебните си задължения е боравил с чувствителни данни. Процедурата е една за всички и няма как да мине в определение с решение на Конституционния съд 7-дневен срок за изпълняване на мандата за съставяне на правителство.

Няма законово положение, което да отговаря на думите на Корнелия Нинова, че щяла да държи мандата, докато Рашков не бъде избран за шеф на КПКОНПИ. Нито пък, че имала 1 седмица да намери премиер и още колкото си иска време да съставя кабинет. Срам е дипломиран юрист да няма представа от тези елементарни неща. Така че има вероятност тя да ги знае, но да се прави, че няма идея.


 


Радостина Тонева