19min.bg

Рашков: Вече се срещнах с обвиняемия по аферата Хемус

"Вече съм се срещнал с обвиняемия по аферата "Хемус" Борислав Колев. Откликнах на желанието и на двамата братя. Те направиха някои уточнения, нека оставим това на службите. Днес ще се проведе разпит в градската прокуратура. Не знам защо така са решили колегите". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков. ВИЖ ВИДЕО ТУК!


И допълни, че не е изненадан от това, което е казал Колев. "Би могло да се очаква да има малко по-ускорено развитие в разследваннето и да се стигне по-бързо до истината", поясни Рашков. Той обяви, че Колев е разкрил и имена.


На въпрос по казуса с автомобила на бившия финансов министър Владислав Горанов, който се оказа издирван от Интерпол, силовият министър отговори не с един, а с два въпроса - с какъв автомобил се е движел Горанов и защо така бързо е реагирал този, който го е продал.

„Възникна въпросът откъде знаят за клонирането. Ние се въздържахме в началото да даваме подобни изявления. За тази ли кола става дума, или не? Къде е истинската кола? Нека помогнат на разследването”, призова Рашков.

Владислав Горанов опитал да напусне страната с кола, обявена за издирване

„Нещата не са толкова прости, колкото се опитаха да ги обяснят някои хора. Тече проверка на граничния пункт, резултатите от нея ще бъдат съобщени”, посочи още той.