19min.bg

Разбиха наркобандата, наследила Очите

Седем членове на новата престъпна структура, която е част от бившата несебърско-поморийска мафия на Митьо Очите, задържаха бургаските полицаи днес. В жилищата им и в ползваните от тях автомобили те са открили и иззели допълнителни доказателства за престъпна дейност, освен събраните досега. На лицата са повдигнати обвинения за организиране на престъпна дейност и ще бъде поискана мярка за неотклонение “Задържане под стража”.


Непосредствено след неутрализирането на наркобандата на Димитър Желязков – Очите, контрола на нелегалното разпространение на наркотични вещества поема личният бодигард и шофьор на Очите – 25 – годишния. Н.А. Оперативен шеф на бандата, който осигурявал зареждането с хероин, бил задържаният И.П. от Бургас, също на 25 години. Другите петима са вече осъждани и отговаряли за разпределянето на дрогата на дози, доставянето й до „мулетата“ и до крайните наркодилъри по райони. Паралелно с контрола върху наркоразпространението, бандитите извършвали и други наказателни акции за поддържане на монопола върху нелегалния пазар на белия прах.


Спецакцията на антимафиотите е резултат от 11-месечното съвместно разследване на Областната дирекция на МВР и Бургаската окръжна прокуратура. От институциите уверяват, че събраният доказателствен материал е напълно достатъчен и спецченгетата са документирали механизма на цялата им дейност, включително и на отделни криминални деяния.