19min.bg

Разбиха онлайн бизнес със стоки менте

Антимафиоти разкриха организирана престъпна група за незаконно разпространение на фалшиви луксозни стоки през сайтове.


Организаторът на канала от Турция към страни от Европейския съюз предлагал в интернет контрабандно внесени от южната ни съседка луксозни ментета, които достигали до клиентите чрез куриерски фирми, съобщиха от пресцентъра на МВР.


По данни на полицията нанесените щети на правоносителите са за около половин милион лева. Акцията е проведена в София, Търговище, Варна и Монтана след няколкомесечна разработка на антимафиотите.


Лидерът на групата е 25-годишен мъж от Търговище. Той продавал фалшивите луксозни стоки с марките „Долче и Габана”, “Кавали”, “Версаче”, “Гучи”, “Пол и Шарк”, “Ла Мартина”, “Диор” през сайтовете за електронна търговия „Аукро” и “Е-bay”.


Фалшиви парфюми са открити и в Монтана – над 1000 шишета луксозни аромати и 4 кашона тестери на стойност над 120 000 лв.


Предимно „маркови” дрехи иззели антимафиотите от столични адреси, свързани с дейността на организираната група. Конфискувани са 450 фалшиви луксозни дрехи на споменатите марки, а също и 2 компютъра, множество фактури и документи, доказващи незаконната дейност.


Срещу нелегалните търговци е образувано досъдебно производство и ги заплашва затвор до 5 г.