19min.bg

Разделянето на "чудодейни" сраснали се близнаци се забавя след инфекция с Covid


Двойка разкрива, че раздялата на техните "чудодейни" сдвоени близнаци е била отложена, след като те са хванали Covid, предаде standard.co.uk.




Хана и Ник Бейтсън от Тумбридж, Северна Ирландия, откриват, че бебетата им са сраснали близнаци по време на 12-седмичния преглед.




Свързаните близнаци са рядкост, като се срещат само при една на 2,5 милиона бременности.




Двойката, и двамата в началото на 30-те си години, посреща Анабел и Изабел през март.


 


В сряда в предаването "Тази сутрин" по ITV двойката обясни, че операцията, която ще раздели бебетата, е била насрочена за този месец, но е била отложена, след като те са хванали коронавирус.




Г-жа Бейтсън, служителка в Националната здравна служба, заяви пред програмата: "Те ще ходят на операции до края на живота си и се надяваме, че качеството им на живот ще бъде добро. Това ще бъде по-голямо предизвикателство за нас. "


 


 


Двойката, която разказа за борбата си за зачеване и за лечението на безплодие, заяви, че е била шокирана, когато е разбрала, че ще има близнаци.


 


Обяснявайки момента, в който акушерката им е казала, че близнаците са сраснали, г-жа Бейтсън казва: "Акушерката беше много спокойна и ни каза, че това са близнаци, но че трябва да се видим с консултанта в местната болница.


 


 


"Знаехме, че са загрижени, но тогава ни насочиха към феталната медицина в Белфаст.




"Тогава ни беше казано. Никога не ни е хрумвало, че това ще бъде възможно.




"Докато правехме това сканиране, и на двама ни стана ясно. Още преди консултантът да каже и аз попитах: "Сраснати ли са?", а той каза: "Да, мисля, че са. "




Двойката заяви, че е "отдадена" на бременността и е прекарала периода в проучване на състоянието, но с ужас е установила, че "няма достатъчно информация".




Двойката е насочена към лондонската болница University College Hospital, където бебетата са родени от специализиран екип през март.


 


 


Скенерите показват, че Анабел и Изабел са свързани от гърдите до таза и имат общ пикочен мехур, черва и слято краче, но нямат общо сърце, което е от решаващо значение за успешното разделяне.


 


 Г-жа Бейтсън продължава да разказва за бременността: "Самият факт, че стигнахме до 35-ата седмица, беше чудо.




"Опитвахме се да се подготвим и да се подготвим за най-лошия случай или за много болни бебета.




"Щом момичетата се появиха с тези сбали викове, те просто промениха цялостния тон на всичко. Не бяхме подготвени за това, че ще се получи толкова добре. "




Г-н Бейтсън добави: "Кошмарът на всеки друг беше наш сън, беше странно. "