19min.bg

Разобличиха лъжата на Велева за двамата от Харвард


"Проверка в базата данни на Харвард, до която бивши студенти на университета имат достъп, показва, че и Кирил Петков, и Асен Василев са завършили Harvard Business School, съответно през 2007 и 2008”,  заяви във Фейсбук бившия депутат от БСП Георги Кадиев, който също е възпитаник на университета. Той качи съответния скриншот, доказващ твърденията му.
Повод за проверката стана публикация на информационния сайт Епицентър, който е собственост на секретарката от БНТ и майсторка на баници за Доган, наричана неясно защо "журналист", Валерия Велева. Статията е публикувана на 22 септ. 2021 в 17:35 и е със заглавие "Петков не фигурира в списъка на завършилите Харвардския университет". Според автора "Иван Вълков" онлайн регистъра на американския университет Харвард показва, че името на Петков не е в списъка на официално дипломиралите се в учебното заведение.
„Моите политически и икономически виждания са съвсем различни от тези на двамата, включително по въпроса със Спецов и назначенията в ББР, но това не означава, че трябва с фалшиви новини да се оспорва образованието им. Политическото противопоставяне не бива да преминава през манипулиране на биографии”, категоричен бе Кадиев.