19min.bg

"Реформата" стана катастрофа: Волгин

"Да, имаме конституционна криза. И, да, поименно можем да назовем тези хора, на които се дължи кризата. Това са всички онези депутати от Сглобката, които гласуваха идиотските промени в Конситуцията. Заради тях стана настоящата конституционна криза. И все пак има степени на виновност. Тези от ГЕРБ и ДПС, разбира се, имат своята отговорност.


Но най-много за бой са онези от ПП-ДБ. И особено от ДБ. Нали не сте забравили, че още от създаването си тази формация истерично призовава за "кардинална съдебна реформа" и за "промени в Конситуцията". И за да направят "кардиналните си промени", хората от ДБ седнаха в скута на Пеевски, вместо да го изчегъртат. Делото на живота им се увенча с успех.


Конституционните промени са факт. Даже и КС не ги отмени. И именно благодарение на тези промени, сега сме в конституционна криза. Нека не забравямe това, когато отидем да гласуваме следващия път. Защото когато овластиш бездарници с мания за величие, каквито са въпросните съдебни и конституционни "реформатори", ще получиш не Реформа, а Катастрофа. Това са лилипути, въобразяващи си, че са великани. Само че от техните делюзии страдаме всички ние. Да позволиш на бездарието да дойде на власт - за пореден път виждаме колко опасно е това", споделя евродепутатът с рекордните над 70000 преференции Петър Волгин.