19min.bg

Родители на бунт за промени в образованието

Родители излязоха на национален протест срещу насилието сред децата. Те поискаха да бъдат чути за това какво трябва да бъде образованието на децата им.


„Насилието винаги го е имало. Просто сега имаме много по-голям медиен достъп до него. Това, което предлагаме, е пълна промяна на системата и най-вече осигуряване на достъп на родителите до помещенията, в които се отглеждат децата”, каза пред Нова телевизия майката на три деца - Елисавета Белобрадова.


По думите й, недоволството на родителите е провокирано от зачестилите в последно време записи, които показват недопустимо отношение към малките деца в яслите и детските градини, които са напълно беззащитни.


Протестът не е насочен срещу учителите, категорична е Белобрадова и допълни, че бунтът им е насочен към промяна на цялата образователна система. Те настояват за поставяне на видеонаблюдение в държавните детски заведения.


19’  припомня, че първият зам.-кмет на София Дончо Барбалов обяви във вторник, че ще бъдат поставени камери в занималните и спалните помещения на яслите в София. Той уточни, че записите ще бъдат пазени поне месец както в яслата, така и в дирекция Здравеопазване.


В детските градини обаче Столичната община няма да поставя камери, защото децата са по-големи и сами могат да разкажат какво се случва там и дали имат проблеми с учителите си.


Затова видеонаблюдението при най-малките е с приоритет, категоричен бе Барбалов.