19min.bg

Рухналият мост в Царево е поднадзорен на и.д.главния архитект на София, но почна чистка: Експертно управление от 1-вия ден

Хасковско-свиленградската архитектка, която обещалият „експертен екип от първия ден” кмет Терзиев назначи на същата позиция в София тези дни е била технически надзор на рухналия преди 10 месеца мост в Царево, както и на други неблагополучни обекти, ако се вярва на съветници в СОС.

Богдана Панайотова, която все още е само изпълняваща длъжността, обаче започна чистка сред подчинените си, която е втора вълна след осъществената още в началото на управлението на Терзиев от напусналия му вече съветник по градоустройството.

Защо жена от митничарския Свиленград е катапултирана начело на строителството в София, което от месеци няма и титулярен заместник-кмет в „експертния екип от първия ден”? Откъде се сетиха точно за нея, освен по някоя очевидна митничарска причина – ППДБ са силни в Хасковските митници, както е известно?

Вероятно не работата й в Царево, а като „изпълняваща функциите на инженер – консултант и надзор при изграждане на части от метрото”. Т.е. може да е предпочитана от любимеца на Терзиев и Бонев инж. Братоев. Което ни води към следващото разкритие, което ще четете – Метрополитен е единственото общинско дружество, което ОТКАЗВА ДА ИЗПЪЛНИ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ И РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ и не вписва, за разлика от другите 5 смененото си ръководство. Сякаш е държава в държавата.


Радостина Тонева


Снимка: Петко Петков