19min.bg

Руските бомби оставиха ИД на сухо

Руските бомби оставиха Ислямска държава на сухо, след като взривиха мост на река Евфрат в Сирия и така прекъснаха доставките за терористите от Ирак. За това съобщи пред журналисти началникът на главното оперативно управление на Генералния щаб на Русия Андрей Картаполов.

„Ключов обект от логистичната верига бе мостът през река Евфрат в района Дейр ез-Зор. Днес руските пилоти нанесоха по дадения обект точечен удар, в резултат на което мостът стана непригоден за използване”, заяви Картаполов.


Този маршрут на снабдяване на терористите е бил открит от руските дронове. „Искам да подчертая, че ударът е нанесен именно в района, който според твърденията на американските ни партньори, се намира под пълния контрол на ИД“, добави генералът.


В резултат на удара сирийските военни са преминали в настъпление и са превзели опорен пункт на терористите.

По-рано официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи, че през изминалото денонощие руската авиация в Сирия е извършила 53 бойни полета и е атакувала 72 обекта на терористите в провинциите Хама, Идлиб, Латакия, Дамаск, Алепо и Дейр ез-Зор.