19min.media

С.Ирландия ни разби срамно

България продължи със срамна загуба скромното си участие в групата на слабаците на Лигата на нациите. С 4 гола на домакините (хеттрик на Прайс и попадение на Магенис) и 1 автогол на Митов, плюс изпусната поради арогантност на Десподов, а иначе по милост дадена дузпа, коментарите са излишни.


"Футболистите са изморени", гласеше безпомощният за пореден път коментар на защо ли още спортния шеф на издържаната с парите на данъкоплатците БНТ Иво Мексикото. Сякаш северноирландците не играят доста повече мачове от разглезените ни мамини и таткови синчета. Същият провидя "положителна тенденция", "извади изводи" и накрая заяви "разделям се миньорно" в неадекватен и по-дразнещ дори от видяното на терена коментар зад кадър. 


По-неадекватен и неграмотен в изказа беше само страшията Илиев: "Не бяхме толкова зле в защита, колкото в дефанзивен план". Пред БНТ той определи мача като "отвратителен", обяви се за виновен, но не подаде оставка. Според него до първите два гола ние сме "водели мача", което е повече от смехотворно за всеки зрител. Сякаш някой е забравил и също толкова лошата игра срещу ултраслабака Люксембург само преди 3 вечери, който аха да ни победи особено накрая.


Нямаме защита, нямаме нападение (1 гол в 4 мача), нямаме средна линия, нямаме надежден вратар. Нямаме отбор. Нямаме лидер. Простите и очевадни за всеки зрител факти. Срещу всичко това имаме над 12,5-кратна на средната за страната заплата на селекционера. 


"Таткови синчета", което пишем по-горе, се отнася до Илиан Илиев - Младши, син на треньора на нацтима, който бе пуснат от баща си, за да вземе по-голяма премия или по друга неизвестна причина 5 минути преди края на удивително срамния за нас разгром с 5:0.


Само напомняме, че наред с по 2 средни месечни заплати за страната, които ще приберат за причинения ни позор, нашите бяха возени с правителствения самолет, понеже не можаха дори да се справят да стигнат навреме за полета си. 



Екип на 19 минути