19min.bg

С Корнелия начело нямаме шанс: Р. Овчаров

"ГЕРБ са като глутница, заградена отвсякъде, но те са недосегаеми", заяви пред червения пленум в неделя членът на Националния съвет Румен Овчаров. "Когато двама-трима от тях бъдат заведени в ареста, тогава ще видите как те ще започнат да се спасяват поединично. Гешев ги пази като с похлупак", прогнозира той.

Според Овчаров сега не е удачният момент да се мисли и да се решава лидерският въпрос в БСП.

„Има няколко причини, поради които това сега не трябва да се прави. Първата – защото не е минала и една година от вътрешнопартийния избор.

Второ – сериалът „сваляне на ГЕРБ от власт“ съвсем не е завършил. Гласовете на ГЕРБ в България са запазени, те са в кръгова отбрана, ГЕРБ са като глутница, заградена отвсякъде, но те са недосегаеми. Когато двама-трима от тях бъдат заведени в ареста, тогава ще видите как те ще започнат да се спасяват поединично. Гешев ги пази като с похлупак“, обяснил той.

Трето, нашите избиратели не разбират какво им се случва. Как така нашата партия от опозиция се оказва присъдружна на ГЕРБ, как така партията, която избра Нинова, след няколко месеца я сваля. Какъв ще бъде този знак за нашите избиратели и членовете, които преди по-малко от година подкрепиха Нинова и политиката, която води“, заявил Овчаров.