19min.bg

Съдът блокира новото ръководство на Александровската болница


Софийският градски съд спря вписването на новото ръководство на Александровската болница докато старото обжалва освобождаването си. Определението на съда идва след като миналата седмица и Агенцията по вписванията отказа да регистрира новото ръководство с мотива, че има противоречия в акта на здравния министър Стойчо Кацаров. След отказа Кацаров обвини Агенцията по вписванията, че превишава правомощията си и поиска проверка на правосъдното министерство и оставката на директорката на агенцията Габриела Козарева. По-рано днес служебният премиер Стефан Янев потвърди, че тя ще бъде освободена.

Сега обаче и съдът блокира новите назначения в Александровската, както по-рано направи и в болница "Лозенец", където шефът и бордът бяха сменени след шокиращи разкрития за незаконни трансплантации и други нарушения.

Така Александровската остава със старото си ръководство в лицето на изпълнителния директор Борис Богов, председателят на Съвета на директорите Димитър Буланов и представителят на държавата Александър Оскар.

Съдът посочва, че "единственият компетентен да се произнесе по допустимостта и