19min.bg

Съдът остави Крокодила зад решетките

Официално Апелативният специализиран наказателен съд реши известният престъпник Емил Милев-Крокодила да остане зад решетките.


Магистратите отказаха да пуснат Крокодила, не само заради събраните доказателство по разследването срещу него за въоръжен грабеж и участие в организирана престъпна група, но и поради факта, че 4 години усилено властите го издирваха.


 Припомняме, че Емил Милев, заедно с брат си Евгени-Гейзо, станаха известни именно с  нападението си над германски гражданин през 2009 г. в с. Вакарел до София.


Оттогава Крокодила изчезна за органите на реда, а през ноември т.г. бе заловен.


Досега пред съда, по повод всичките шест повдигнати обвинения срещу него, Крокодила твърдеше, че никога не се е крил и че си живял на адреса. Дори разказваше, че е бил  известно време в Белгия, което бе потвърдено и от негов авер, на когото е гостувал.


За пръви път обаче Крокодила промени досегашната си тактика в съдебната зала, която бе да иска отводи на прокурора, да казва, че не е чел материалите по делото, да обвинява свидетелите срещу себе си в лудост, убийства и т.н. Милев хвърли нова светлина около особата си, като призна, че всъщност се е криел от полицията през всичките четири години, в които е бил обявен за издирване. Пред магистратите Крокодила обясни, че се е укривал, тъй като имал информация, че ако ченгетата го заловели, щели да го ликвидират.


Въпреки жалостиво твърдение на Милев, магистратите не промениха решението си той да бъде пуснат под домашен арест.