19min.bg

Съдът отказа да пусне от ареста Димитър Любенов, причинил тежката катастрофа на Околовръстно шосе

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста мъжът, който причини тежката катастрофа на столичното Околовръстно шосе на 25 септември, в която загина френски гражданин, предаде БНР. Заради високата скорост и шофирането след употреба на наркотици Димитър Любенов е обвинен, че действал при евентуален умисъл.



По време на заседанието стана ясно, че Любенов е дал показания срещу полицейски служители, които малко преди катастрофата са го спрели и по думите му - срещу 200 лева, са го ескортирали до Околовръстното шосе. Това е станало в рамките на друго разследване и на дисциплинарно проверка в МВР.



Пред съда Димитър Любенов заяви, че съжалява и поиска по-лека мярка за неотклонение. Прокуратурата обаче настоява, заради високата обществена опасност на деянието, задържането му да бъде продължено.



По-късно днес отново в Софийския градски съд, ще се проведе Разпоредително заседание по друго дела, свързани със смърт на пътя- срещу Георги Семерджиев, който при катастрофа на бул. Черни връх уби две млади жени.