19min.bg

Съденият за финансови злоупотреби бивш кмет на Созопол Рейзи е шеф в ГЕРБ


Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи, който отива на съд за фалшивите ремонти за 2 милиона лева още се води шеф на структурите на ГЕРБ. Това става ясно от справка в интернет сайта на партията. Припомняме, че във вторник бившият градоначалник отиде на съд за незаконното присвояване на над два милиона лева чрез фалшиви ремонти.


Заради това досъдебно производствопрез април 2019 г. съдът отстрани Рейзи от поста му с мотива, че иначе може да повлияе на свидетелите, които са негови подчинени в общината. Преди това той подаде оставка от ръководството на ГЕРБ в Созопол и у нас напусна партията, което обаче явно не е факт все още.


Рейзи и Мусева са обвинени за присвояването на над 2 милиона лева, отпуснати от общината за строителни ремонтни дейности на детска градина, улици, предотвратяване на последствията от наводненията през септември 2014 г. Според обвинението всички средства са постъпвали в сметката на Симеон Ганев.


Титулярите на дружествата, които би трябвало да са извършили ремонтите, твърдят, че никога не са ги правили.


Ремонтите са били възлагани на 14 дружества, представлявани от петима души, което се очаква, че са социално слаби. Ремонтите е трябвало да бъдат направени между август 2014 г. и март 2017 г. Парите за тях обаче отивали у Рейзи и останалите в схемата.