19min.bg

Само БСП подкрепи ГЕРБ за главата на министъра


Само БСП се присъедини към призива на ГЕРБ президентът Румен Радев да освободи служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Напомняме, че по-рано лично Бойко Борисов настоя за оставката му заради убийството на граничния полицай Петър Бъчваров на границата с Турция.


„Логично е в тази ситуация (убит граничар на браздата ни с Турция – б.р.) да се поеме персонална отговорност. Президентът да предприеме тези действия, ако самият министър не счита за необходимо да понесе лична отговорност“, каза Иван Иванов от Левицата.


Останалите партии в НС обаче смятат, че мярката е прекалена и че отговорността трябва да се понесе именно от бившите управляващи от ГЕРБ, по времето на които започна строежа на оградата.


Според Продължаваме промяната трябва да се решават истинските въпроси, а не да се фокусират върху един човек. От ПГ на Възраждане също не настояват за оставката на Демерджиев.


Демократична България смята за доста неспецифична ситуация да се иска оставката на служебен министър. Сходна се оказа и позицията на ДПС.