19min.bg

Самолет се разби на Коморските острови

Самолет на йеменска авиокомпания със 150 пасажери на борда се разби на Коморските острови, предаде Ройтерс, цитиран от БГНЕС. Самолетът се е разбил в ранните часове на деня, на няколко мили от Коморските о-ви със 142 пасажери и 11 души екипаж. Повечето от пътниците са от Франция или от Коморските о-ви", заяви представител на йеменския национален авиопревозвач, като добави, че спасителни лодки са били изпратени на мястото на инцидента, за да потърсят евентуални оцелели. Това е последният авиоинцидент със самолет Еърбрс, откакто самолет на "Еър Франс" се разби в Атлантическия океан преди около месец с 228 души на борда.
"Властите в Йемен със съжаление съобщават за липсата на полет номер IY626 от Сана до Морони със 142 пасажери и 11 души екипаж на борда на Еърбъс 310-300", се посочва в съобщение на уебсайта на авиокомпанията. Няма непосредствена информация за вероятната причина за инцидента. Спасителни лодки от Коморските о-ви и Магадаскар са стартирали операция за издирване на оцелели след инцидента", заяви официален представител на йеменските власти, като добави, че катастрофата е станала на около три километра от брега. Източник от Параж, откъдето започва полетът, заяви, че самолетът очевидно се е разбил в морето на няколко километра от брега, а целта му е била да се приземи в Морони, столицата на Коморските о-ви. Гражданските власти в Йемен съобщиха, че са били открити част от телата на катастрофата на самолета, разбил се в Индийския океан.



"Полетът се очакваше към 22.30 по Гринуич. Преди приземяването, контролната кула на летището е изгубила комуникация с екипажа на самолета", заяви Хаджи Мади Али, директор на международното летище в Морони. "Метеорологичните условия бяха неблагоприятни със силен вятър", добави той.