19min.bg

Саркози: Чувствам се здрав

Френският президент Никола Саркози заяви, че се намира в добро здравословно състояние при завръщането си обратно на работа в Елисейския дворец, след като колабира по време на джогинг, информира БГНЕС.


"Искам да заявя пред френския народ, че здравословното ми състояние е добро", заяви 54-годишният лидер, изкачвайки стълбите на президентския дворец, след като председателства среща на кабинета. Саркози беше приет в болница в неделя, след като колабира, докато тичаше в горещ летен ден и беше диагностициран с претоварване и дехидратация.
"Трябва да си почина", добави Саркози и обеща да каже на френския народ, ако постъпи в болница. Президентът, известен със страстта си към бягането, беше изписан от военната болница в понеделник и прекара следващия ден в почивка в лятната резиденция "Ла Лантерн" близо до Париж. Срещата на кабинета беше последната преди лятната ваканция за правителството. През уикенда Саркози заминава на юг, където ще прекара триседмичен отпуск в компанията на съпругата си Карла Бруни в семейна вила на Средиземноморието.