19min.bg

САЩ: БГ правителството не може да ни излъже за Турски поток, както и да го нарича, няма да има и финансиране от Сити Банк, Белене е 50-г. брак с Русия


Номерът със заявката да купим Ф16 не минава,
Херо Мустафа още веднъж е помолена да се дистанцира от Борисов, а САЩ заби звучен шамар на правителството. Вместо държавния секретар Помпео, който прави втора източноевропейска обиколка за 2 месеца и отново не идва в София – беше само на час по въздух в Атина тия дни и чак гостува в дома на тамошния премиер, у нас беше пратен помощник-секретарят в Бюрото по енергийни ресурси към Държавния департамент Франсис Фалън. Въпреки, че нивото му е началник отдел в министерство, за да се покаже лошо отношение към бг кабинета, той имаше лична среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Апропо, в Москва тя също не е приемана нито от ресорния министър, нито дори от шефа на Газпром, а от най-нископоставения му заместник.
Българското правителство нарича Балкански поток руския газопровод Турски поток, което не променя същността на проекта. Едно и също нещо е. През октомври САЩ ще разгледат санкциите и за него, и за Северен поток 2”, отсече високият гост.
За евентуално кредитиране от Сити банк на Булгартрансгаз по доставка на турбини от