19min.bg

САЩ и Обединеното кралство проведоха учения с дронове

В петък американските и британските сили проведоха учения в Персийския залив с участието на морските безпилотни самолети Saildrone Explorer, съобщи Пети флот на ВМС на САЩ.



В еднодневните учения, проведени край бреговете на островното кралство Бахрейн, участваха два военни кораба на САЩ и Обединеното кралство, както и три безпилотни летателни апарата.



В рамките на ученията американските подводници заснемат с камерите си неподвижни изображения на тренировъчни цели и ги предават както на корабите, така и на командния център на Пети флот в Бахрейн. След това снимките са анализирани с помощта на изкуствен интелект, съобщи за АП командир Тимъти Хокинс, говорител на Пети флот.


Вицеадмирал Брад Купър, командващ Централното командване на военноморските сили на САЩ, Пети флот на САЩ и Обединените морски сили, приветства резултатите от учението, като заяви, че "днес вече сме постигнали повече, отколкото мнозина можеха да си представят, когато започнахме".



"Нашата цел е разпределена и интегрирана мрежа от системи, управлявани съвместно с нашите партньори, за да разширим значително обхвата на видимостта", добави Купър.


Предлаганите в търговската мрежа дронове Saildrone Explorer се