19min.bg

СБЖ за Жотева: Дълбаем дъното

Съюзът на българските журналисти (СБЖ) реагира с остра позиция на избора на Бетина Жотева за председател на Съвета за електронни медии (СЕМ).


Пред официалния сайта на СБЖ председателят на УС на съюза Снежана Тодорова припомня, че през 2017-та година Жотева отправи грозни заплахи към журналистката Къдринка Къдринова – част от екипа на „Барикада“ и отговорен редактор на сайта на СБЖ.


„С всеки изминал ден положението в журналистиката и медийната среда в България става все по-отчайващо. Постоянно ни се струва, че сякаш няма накъде по-нататък. Но не – продължаваме да дълбаем дъното“, посочва Тодорова няколко часа след като стана ясно, че Жотева е избрана за председател на СЕМ.


Това се е случило с 3 гласа „за“ (сред които и гласът на самата Жотева) срещу 2 „въздържал се“, съобщиха от пресцентъра на регулатора.


„Дъно май няма. Накъде повече да паднем от днешната новина: лице, заплашило по най-долнопробен начин журналистка, осмелила се да зададе въпрос – и то не къде да е, а в Народното събрание – е избрано за председател на регулаторния орган Съвет за електронни медии“, продължават от СБЖ.