19min.bg

СДС: ДБ да се опълчи на Манолова


„Десницата в София има историческа мисия и дълг на 3 ноември да избере кандидата на партия-член на ЕНП, почтен и компетентен досегашен кмет, в лицето на Йорданка Фандъкова”, сочи открито писмо на СДС до Демократична България.


СДС поздравява десницата за доброто представяне на първия тур на местните избори в София, които тълкува като резултати в полза на десницата срещу "гласовете на кандидата на задкулисието - Манолова".


От СДС приемат втория тур като "сблъсък на дясната и демократична общност с яркия представител на ретроградната социалистическа партия и дългогодишно тяхно острие - Манолова, сега прикриваща се зад гражданите".


„Другият избор означава подкрепа на БСП/БКП/!Можем ли дори и да си помислим, че след 30 години борба за демокрация с червената партия, ще я върнем на бял кон в синя София?!”, питат в писмото си от старата десница.


„Сигурни сме, че не бихме го направили! Не бихме се прикрили зад призива "Гласувайте по съвест!"”, посочват още от СДС.


„Очакваме от Вас, като отговорни хора, демократи и лидери, да призовете гласувалите за арх. Борислав Игнатов да подкрепят десния кандидат за София - Йорданка Фандъкова”, апелират от СДС.