19min.bg

Седем ранени при челен сблъсък край Русе

Неправоспособен водач предизвика тежка катастрофа край Русе. Челно са се блъснали "Фиат Пунто" и "Фолксваген Голф" на баира преди село Николово.



Пострадали са седем души, като 65-годишен мъж е в много тежко състояние и с опасност за живота, вкаран е по спешност в операционна, съобщи БГНЕС.



Инцидентът е станал в 8 часа сутринта, когато "Фолксваген"-ът, управляван от 23-годишев водач, е предприел изпреварване. Шофьорът не е успял да овладее колата на мократа от дъжда настилка, като е навлязъл в насрещното платно и се е блъснал челно във "Фиат"-а.



В италианската кола са пътували седем души - 18-годишен шофьор, двама мъже, две жени и две деца, едно от които бебе. За щастие децата не са ранени.



Най-тежко е ранен 65-годишен мъж от "Фиат"-а, като общо трима души са с политравми. На мястото на катастрофата са изпратени три линейки на "Спешна помощ", които са откарали пострадалите в русенската болница.



Водачът на "Фолксваген"-а е неправоспособен. Взети са кръвни проби, които ще покажат дали има употреба на алкохол.



Районът на катастрофата е опасен, тъй като там се изпреварва на баир. Само на метри от днешния сблъсък е поставена паметна плоча на загинал на същото това място.