19min.bg

Секретариат на Сакскобургготски: С мораториума се потъпка Конституцията

С днешното си решение Народното събрание , което прие да се наложи мораториум върху личните имотите на наследниците на Цар Фердинанд и Цар Борис, показа незачитане върховенството на закона и грубо нарушаване на Конституцията на Република България, се казва в становище на секретариата на Симеон Сакскобургготски, специално изпратено до БГНЕС от Галя Дичева, пресаташе на царското семейство, информира агенцията.


Едно от най-значимите достижения на демокрацията е неприкосновеността на частната собственост, както и равните права и задължения на всички български граждани. Тяхното потъпкване ни връща в един от най-мрачните периоди от нашата история , в който държавността бе изместена от един тоталитарен режим , чието категорично отхвърляне чествахме миналия месец. Все по-осезаемо се натрапва изводът, че този измислен казус е продиктуван от реваншистки намерения и цели злепоставяне на царското семейство. Това решение издава не юридически, а чисто политически и идеологически подбуди.


Нека не забравяме, че сме в 21 век, България е равноправен член на Европейския , а не на Съветския съюз и да не допуснем парламента да се превърне в така наречения “ Народен съд” от 1946 година.