19min.bg

Шеф на кабинет на министър произвежда Гермитокс

 
Бивш шеф на министерски кабинет от времето на Борисов 1 произвежда крайно съмнителната хранителна добавка Гермитокс, разкри журналистът Валя Ахчиева, съобщава euractiv.bg. Парадоксалното е, че продуктът, който се продава онлайн се рекламира с фалшиво интервю със самата Ахчиева.
Вносителят на препарата в България е фирмата Екомстор, чийто едноличен собственик и управител се води Анна Кузнецова. Преди години тя е пристигнала от Украйна, но след това е придобила българско гражданство. Оказва се, че е шеф на кабинета на покойния Божидар Димитров, историкът и министър за българите в чужбина в правителството Борисов 1.
Гермитокс е хранителна добавка, която е регистрирана като антиоксидант, но се продава и рекламира като продукт, който унищожавал паразитите в човешкото тяло. Специалистите отричат това да е възможно, защото в състава му няма вещество, което да убива паразити.

Освен това Ахчиева откри несъответствия в етикетите на български език, залепени върху оригиналните шишенца на Гермитокс.

На единия продукт, пристигнал от склад, пише, че производител е италианската компания Натур Фарма от Пресана. На второто шишенце Гермитокс, доставено от Русе, беше изписан друг производител – фирмата Нетуреле от Верона. И в двата случая на етикетите стои името на търговеца Сепора Трейдинг, която кипърска офшорка. Тази компания е регистрирала препарата за продажба в България чрез своя пълномощник Стоян Тошев. На документите е подписана Анна Крит от Украйна.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!