19min.bg

Шефът на ДНСК с 97,8 кв.м. апартамент на първа линия в Созопол за 17 хил. на името на тъща му



Шефът на Дирекция за национален строителен контрол Иван Несторов се е сдобил с 97,8 кв. м. апартамент на първа линия в Созопол само за 17 хиляди лева, съобщава сайтът Бивол. Луксозното жилище в един от най-скъпите ни курорти, което е купено за тази скромна сума се води на името на тъща му, доказва разследване на сайта.
През 2010 г., когато сегашният шеф на ДНСК придобива жилището,  Несторов вече е шеф на Дирекция Архитектура и Градоустройство на Столичната община, назначен там през 2006 г. от тогавашния кмет Бойко Борисов. Преди това за кратко той е и.д. главен архитект на София.
От справка в Имотния регистър се вижда, че фирмата БДК Инвест има сериозни строителни обекти в София, докато Несторов е директор на Архитектура и Градоустройство.
След кариерата си в Столичната община, Несторов се прехвърля в МРРБ, където става директор на дирекция Геозащита и благоустройствени дейности. Имайки предвид, че голяма част от строежите на БДК в Созопол са на първа линия и често са директно върху скалите на брега, инвестицията в апартамента на тъста изглежда добре обмислена и далновидна.
Назначен за шеф на ДНСК през 2017 г. на мястото на Милка Гечева, Иван Несторов е подал напълно девствена имотна декларация, както подобава на един съвестен държавен служител, който живее от заплата – нито жилище, нито влогове. Трудови доходи 33 766 лв. и нито стотинка отгоре.



Източник: Биволь