19min.bg

Шефката на Търговския регистър специално променя правила, за да получи бонус

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева, управляваща сриналия се през лятото Търговски регистър, е променила вътрешните правила, за да получи възможност за бонус към заплатата за периода на безпрецедентния блокаж на системата, разкрива Сега.


По действащите преди назначаването на Козарева вътрешни правила, допълнително възнаграждение са имали само служителите, които имат стаж поне 45 дни от 90-те дни на тримесечието, за което се плаща.


Шефката на агенцията има само 40 работни дни от въпросния период и въпреки това е получила бонус. По данни на Сега от заповедта ѝ за изплащане на бонусите от 22 октомври става ясно, че вътрешните правила са били променени два пъти – на 8 и 17 октомври. Миналата седмица пък стана ясно, че в агенцията са раздадени близо 700 000 лева бонуси, въпреки безпрецедентния 18-дневен срив на регистъра.


Засега оттам не коментират защо са били необходими тези две промени на правилата, но изданието заключва, че очевидно те са свързани именно с възможността Козарева да получи допълнително възнаграждение.