19min.bg

Шопи в Нови Искър се развличат с кървави кучешки боеве

Жители на столичния район Нови Искър си организират забавления, като насъскват охранени домашни кучета срещу бездомни четириноги, алармира OFFNews. Според администраторите на Фейсбук страница за домашни любимци DOG Help -Jeleznica, става въпрос за домашен питбул, който е насъскван срещу улични кучета. В обяснението под видеото е посочено, че жената, която се вижда на кадрите, се намесила и спряла боя.


"Тези боеве се случват редовно там, трябва да се спрат своеволията на такива хора", се посочва в текста към видеото. В него се твърди също, че името на организатора на боя е Виктор по прякор Фичи, който живее в Нови Искър. По неофициална информация и твърдения на местни жители мъжът редовно организирал боеве с четириноги.


Към момента не е ясно дали става въпрос за боеве със залагания или просто за "забавление".


19 минути писа преди време за незаконния внос на бездомни кучета от Перник в София. Сега във Фейсбук в споменатат по-горе фенгрупа се отправят и твърдения за редовни боеве с кучета в Пернишко и за гробище за убити в боеве четириноги край магистралата София - Перник. Член на групата е качил видео с труп на куче. От групата се канят сами да си организират разследване на зловещите зрелища с беззащитни животни.