19min.bg

Ще предложим кабинет, въпреки че няма шанс: ГЕРБ


"Като първа политическа сила сме длъжни да предложим правителство, въпреки малките му шансове то да бъде подкрепено”, заяви Томислав Дончев на първата пресконференция на  ГЕРБ след вота. „Брифингът трябваше да се води от Бойко Борисов, но той е в серия от разговори с наши международни партньори”, уточни той.
На въпрос на bTV за кабинета, който ще предложат, Дончев отговори, че в него ще има „и приемственост, и промяна“. По думите му от ГЕРБ са готови с пълен състав на правителството, както и с предложения за председател и зам.-председател на НС. „Имайте търпение няколко дни и ще ги научите”, уточни той.
Демокрацията не може да бъде предозирана. Колкото пъти трябва да има избори, толкова. Друг е въпросът серия от краткосрочни правителства как се отразяват в дългосрочен план, аз мисля, че не се отразява добре“, коментира той поповод на евентуални предсрочни избори.
На въпрос към Даниел Митов дали е получил покана да стане премиер той отговори, че такава покана не е получавал. „Според мен лидерът на партията, спечелила изборите, трябва да е кандидат за министър-председател”, уточни той.