19min.bg

Ще се борим за честни избори: Нинова

„Българските социалисти ще продължаваме да се борим  за реалното въвеждане на принципите на върховенството на закона в България, за провеждането на честни избори и за реформа на икономическите и социалните политики”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която взе участие в онлайн заседание на Президиума на Социалистическия интернационал. Тя е вицепрезидент на организацията, в която членуват 162 партии от над 100 държави от цял свят.


 Други участници в заседанието бяха Георгиос Папандреу, председател на Социалистическия интернационал, Луис Аяла - генерален секретар, както и още над 35 от различните партии- членки от всички континенти.


Нинова беше поздравена от колегите си за проведения пряк избор на председател на БСП като най-демократичния и модерен избор и за високия резултат, с който бе избрана. Тя запозна колегите си със здравната, финансово-икономическата и социална ситуация в България, като изрази тревога от задълбочаващите се неравенства, ниското равнище на доходите и растящата безработица.