19min.bg

Швейцария помага на пострадали от наводненията у нас

Шест от пострадалите след потопите във Врачанска област общини ще получат дарение от Швейцария. Швейцарска помощ ще получат общините Мизия, Мездра, Хайредин, Борован, Роман и Бяла Слатина.


Дарението включва болнично и друго обзавеждане, инвентар, медицинско оборудване и медицинско облекло. Вещите са предоставени от няколко болници от Швейцария и се очаква да пристигнат във Враца в понеделник, 17.11.2014, след което с активното съдействие и организация създадена от областната управа на Враца ще бъдат разпределени по нуждаещите се общините, съобщава Дарик.


Това е инициатива на посолството в Берн и Областна администрация – Враца, в продължение на практиката за организиране на помощи от Швейцария за България. Помощите са събрани  от сдружение "Солидарност - Бернер Оберланд - Източна Европа". Сдружението е основано през 2005г. и до момента е осъществило над 20 проекта за България. Предоставени са дарения на болници, домове за възрастни хора, общини, SOS –детски селища, пожарни команди в следните региони на България - София, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Перник, Тетевен.