19min.bg

Симеонов и Марешки се прегърнаха за изборите


„Обявяваме създаването на патриотична коалиция  ВОЛЯ и НФСБ”, заяви Веселин Марешки по време на брифинг в НС. Двете партии, които са в настоящия парламент ще се явят заедно на вота на 4 април.
Напомняме, че още на 28 януари от 19’ снимахме и първи показахме как Майбахът на Марешки беше паркиран с устройството за спец. режим на движение от НСО  съвсем близо и дълги часове наред до централата на НФСБ на ул. Раковски в София.  Най-вероятно още тогава се водеха преговори за въпросната коалиция.

"България има нужда от обединение на патриотичните сили. Ето защо заедно с колегите от НФСБ, ние обявяваме, създаването на патриотична коалиция", каза сега лидерът на Воля.
"Мога да потвърдя категорично, че в моменти на криза държавата има нужда от единение. Ние сме един такъв пример на обединение, а не на разединение и то върху принципна база", каза Симеонов.
Припомняме също, че преди дни досегашната коалиция на ОП (част от която беше и НФСБ) фактически се разпадна. Тогава Симеонов обяви, че е „изненадан” от решението на ВМРО да се яви самостоятелно на парламентарните избори”.