19min.bg

Симеонов: Милка Гечева вече не е шеф на ДНСК

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи във Фейсбук, че от вчера шефката на ДНСК Милка Гечева е освободена от поста.  Ето какво написа в социалната мрежа Симеонов:


"Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева от длъжността началник на Дирекция за национален строителен контрол, поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа Слънчев бряг юг. Заведението Какао, Кубанита, The One, както и любимото ми Бедрум, са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните.


Това, обаче, не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката й. От вчера, госпожата е освободена. Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те".