19min.bg

Симеонов: Поне 30% участие на етажната собственост при санирането

Единодушни сме, че евентуалното възстановяване на санирането не трябва да е безвъзмездно, а с поне 30% участие на етажната собственост. Това каза на брифинг в Министерски съвет лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов след заседание на Коалиционния съвет, предаде Фокус.

Симеонов поясни, че на заседанието на Коалиционния съвет основна тема е била активната политика за откриване на нови работни места. По думите на Симеонов потенциалът за това в строителния бранш е голям.
„Напоследък доста голяма група хора загубиха работата си. Само от 1 март до 1 април има малко над 100 000 човека, които са излезли на борсата. Държавата ще предприеме съответните мерки в резултат на договореността, която сме постигнали, за увеличаването на възможността за назначаване на хора, увеличаване на строителни обекти и разрешаването на дейността по редица направление. На първо място това са инфраструктурните обекти. Това са магистрали: ускорено доизграждане на АМ „Хемус“. Пътят Ботевград - Монтана - Видин също е обект, който ще поеме съответните работни места, техника и фирми. Ще се продължи работата по тунела „Шипка". До 2 седмици ще започне северният обход на град Бургас. Ще се продължи работата по описаните и нуждаещи се от спешен ремонт мостове и виадукти“, посочи лидерът на НФСБ.