19min.bg

Синът ми загина: Собственикът на взривените складове край Елин Пелин

Собственикът на взривените складове за пиротехника край Елин Пелин Тодор Попов съобщи, че синът му е загинал при инцидента.


„Днес още едно ангелче стана звездичка и грейна на небето!“, написа почерненият баща във Фейсбук.


Още на 25 юли, когато започнаха взривовете в складовете, беше съобщено, че 22-годишният Теодор Попов е в неизвестност и вероятно се намира в обекта. При оглед в складовете вчера бяха открити две тела, а ДНК експертиза трябваше да установи кои са жертвите.


Общо 4 са жертвите след взривовете. Двама души загинаха в „Пирогов“ – 48-годишният Петър Шишков и 20-годишната му дъщеря Кристина Шишкова. След като е потвърдена самоличността на третата жертва, остава да бъде обявено кой е четвъртият загинал. Предполага се, че е 60-годишен мъж.


„Съгласно заключението на съдебния медик причината за смъртта и на двете жертви, намерени на място, е баротравма, тоест починали са от взрива“, съобщи тази сутрин окръжният прокурор на София-област Наталия Николова.


„Разследваме всички възможни версии. Пожаротехническата експертиза ще бъде назначена, след като огледаме цялото място и всички щети, които са нанесени“, уточни Николова.