19min.bg

Синът на най-богатия човек в Азия се жени на една от най-очакваните и пищни сватби за годината в Индия

Милиардерът Анант Амбани ще се ожени за дългогодишната си приятелка Радхика Мърчант по-късно този месец на пищна церемония, която е определяна като сватбата на годината в страната, предаде CNN.

Екстравагантните предсватбени тържества вече предизвикаха лудост в индийските медии, а социалните мрежи се вълнуват от това, което предстои да се случи.


През март двойката организира тридневно предсватбено парти в западния град Джамнагар, на което присъстваха около 1200 високопоставени гости, сред които Марк Зукърбърг и Бил Гейтс. Сложна светлинна програма с участието на 5500 дрона освети небето над стъклен дворец, построен по поръчка за празненството, където посетителите танцуваха цяла нощ под изпълнението не на кого да е, а на Риана.

След това, през уикенда в края на май, двойката организира четиридневен круиз по Средиземно море за приятели и семейство, който имаше няколко спирки в Европа и включваше множество звезди от Боливуд, с изпълнения на Кейти Пери, Backstreet Boys и оперната звезда Андреа Бочели.


Сватбата в Мумбай ще се състои от 12 до 14 юли в дома на родителите на Анант - Мукеш и Нита Амбани - 27-етажна резиденция, наречена "Антилия", както и в притежавания от семейството Световен конгресен център "Джио" - обширно място с капацитет за повече от 16 000 души.

Подробностите се пазят строго, но ако предсватбените събития са нещо, което може да се каже, предстоящият годеж се очаква да бъде грандиозен.


29-годишният Амбани е най-малкият син на най-богатия човек в Азия - Мукеш Амбани, чието състояние се оценява на 118 млрд. долара според индекса на милиардерите на Bloomberg. Синът му отговаря за разширяването на енергийния сектор на семейния конгломерат Reliance Industries.



Майката и бащата на младоженеца - Нита и Мукеш Амбани, на снимка от предсватбено тържество. С любезното съдействие на Маниш Малхотра

Най-малкият от трима братя и сестри, Амбани е завършил университета Браун. Брат му и сестра му са членове на управителния съвет на Reliance и управляват други части на компанията. Анант се интересува от хуманно отношение към животните още от детството си.

Неотдавна той стартира своя страстен проект - Vantara, приют за животни на площ от 3000 акра, който беше разгледан от ВИП гости, облечени в дрехи на тема джунгла, по време на предсватбеното парти в Джамнагар.

29-годишната Мерчант е дъщеря на фармацевтичния магнат Вирен Мерчант и работи за неговата компания Encore Healthcare. 


 Завършила е Нюйоркския университет и споделя пред Vogue, че се е запознала с Амбани чрез общи приятели по време на пътуване през 2017 г. "Тази първа среща просто запали нещо специално между нас и не след дълго започнахме да се срещаме", каза тя.

Мърчант също така е официално обучена в Бхаратнатям, форма на индийски класически танц.

Говорейки за бъдещата си съпруга, Амбани заяви по време на реч в Джамнагар: "Аз съм 100% щастливецът. Имам чувството, че се запознах с Радхика вчера, но с всеки изминал ден се влюбвам все повече и повече."


 Какво можем да очакваме на сватбата?

В съответствие с хиндуистката традиция се съобщава, че датите на сватбата на двойката са избрани според благоприятните дни в рождените им карти.

Хиндуистките сватби обикновено включват няколко събития и се провеждат в рамките на повече от един ден.



Радхика Мърчант в творение на Manish Malhotra, носено на предсватбения ѝ бал.
С любезното съдействие на Manish Malhotra


Празненствата обикновено включват церемония халди, при която гостите нанасят паста от куркума върху ръцете и лицето на булката и младоженеца за късмет и защита от зли духове. След това е мехнди - ритуал, при който художник рисува сложни шарки от къна върху ръцете на булката и гостите. Нощта преди сватбата обикновено е запазена за санжета, когато сватбената компания на булката и младоженеца танцува за гостите. 


 Според изтекла покана за сватба, публикувана от ANI, една от най-големите новинарски агенции в Индия, празненствата ще започнат на 12 юли с церемонията "Shubh Vivaah" или "благоприятна сватба". На следващия ден е церемонията "Shubh Aashirwad" или "божествена благословия", а празненствата завършват на 14 юли с "Mangal Utsav" или прием. Според видеоклип, публикуван от ANI, поканата е била поставена в богато украсена червена кутия с изображение на хиндуисткия бог Вишну на лицевата ѝ страна.

Маниш Малхотра, един от най-известните дизайнери в страната, е назначен за творчески директор на сватбата, който си сътрудничи с Нита Амбани и множество доставчици, за да изпълни визията на семейството.