19min.bg

Скандалната Боянова разтребва в МЗХ

Най-скандалният заместник-министър в кабинета на Бойко Борисов Светлана Боянова и във вторник бе в Министерството на земеделието и храните, съобщи БГНЕС.


От МЗ уточниха, че бившата заместничка на Мирослав Найденов е била в сградата на министерството и в неработния съботен ден. "Тя остана залепена за компютъра през целия си престой във ведомството", уточниха още от там и поясниха: Очевидно работата й с компютъра е имала прочиствателен елемент.


В Министерството все още не могат да кажат в качеството на какъв служител Светлана Боянова продължава да бъде при новия министър Иван Станков. Боянова подписа сделката за продадените от земеделското министерство 29 декара дюни в Несебър при съмнително ниски цени в края на 2012 година. Тогава Боянова потресе всички с изказването си: "Подписвам, защото ми се носи за подпис".


След това стана известен още един скандален факт - управителите на фирмата купувач отскоро са станали съдружници с кумеца на вътрешния министър Цветан Цветанов - Тодор Бояджиев, който стана известен около продажбата на два нови апартамента на вътрешния министър Цветан Цветанов. Тогава Боянова каза, че не е продала дюни. "Аз не търча по плажовете, за да проверявам всеки един имот. В момента реално е едно, а на хартия е друго", каза още тогава Боянова.


Друго разследване разкри, че Светлана Боянова е била проверявана от Инспектората към Министерски съвет и че има сигнали до прокуратурата за заместничката на Мирослав Найденов. Скандалната Светлана Боянова каза още, че не вижда никакъв конфликт на интереси във факта, че нейният съпруг е директор на Правната дирекция на Държавен фонд "Земеделие".