19min.bg

Скопие: Не признаваме Косово

Македонският министър на външните работи Антонио Милошоски не очаква през следващите четири години да се стигне до решаване на спора за името на Македония между властите в Скопие и Атина, съобщи БГНЕС.
Пред парламентарната комисия за външна политика главата на скопската дипломация представи приоритетите и целите в началото на новия си мандат като министър.



Така той опроверга твърденията, че през този месец ще се стигне до компромисно споразумение с помощта на международния посредник Матю Нимиц. Не е ясно и защо точно 2012 г. може да се окаже преломна в отношенията Скопие – Атина – може би заради Олимпиадата в Лондон.



"Македония няма вина за липсата на решение на спора. Възможно е през изминалите 15 години да са направени погрешни стъпки. Вината обаче се крие в гръцкия национализъм", каза още македонският министър на външните работи. Милошоски говори и за отношенията със съседно Косово, които определи като “нормални”, но не посочи кога и дали Македония ще признае независимостта на комшиите.