19min.bg

Слави Бинев на крачка от оставка

Слави Бинев обмисля да се оттегли от поста шеф на комисията по култура и медии в парламента. Това стана ясно след срещу между него, шефа на парламента Цецка Цачева и културни дейци, предава Дартс нюз. "Проведохме тази среща заради обществения натиск, редно е Бинев да се оттегли", заяви Цачева след срещата.


На нея присъстваше проф. Петя Бъговска от Съюза на музикалните и танцови дейци. Тя бе категорична, че не иска да работи с Бинев. "Казах му, че може би ще е по-полезен в друга сфера. За нас е важно в момента национална стратегия за култура, бюджета, закон за музика и за изобразително изкуството", коментира тя.


Бъговска уточни, че по-късно ще стане ясно дали Бинев ще се оттегли от комисията по култура. "Самият той не е убеден, че наистина ще продължи, доколкото усещам може да вземе и решение да подаде оставка", предположи тя.


Самият депутат отказа да даде какъвто и да било коментар. Видимо обаче беше в добро настроение. По правилник председателите на постоянните парламентарни комисии може да бъдат отстранени от поста си, ако сами подадат оставка или ако бъдат отзовани от парламентарната си група. От Патриотичния фронт обаче засега не заемат категорична позиция "за" или "против" Бинев. Красимир Каракачанов обаче напира той да се оттегли, разказаха още запознати.


На срещата при Цачева Бинев отиде със съпартиеца си Емил Димитров – Ревизоро.