19min.bg

Слави не влиза в листите, както Царя преди точно 20 г.

Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат. Той беше избран, но поради коронавирус19 така и не участва в работата на 1 -месечното 45-о Народно събрание. Преди 20 години - през юни 2001 г. Цар Симеон II  също постъпи така - отиде на избори, без да бъде кандидат-депутат. И спечели. Слави много пъти е заявявал, че е негов почитател.
„Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят”, пише той в публикацията си. Напомняме, че през септември 2020 г. Трифонов увери, че е готов да управлява. „Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно”, пише той сега.
„Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това... като му дойде времето", загатна лидерът на ИТН. Това прилича на обявен старт на президентска кампания. Въпреки, че Трифонов вече веднъж обяви подкрепа за Радев. Така Слави става поредният, който  разкри интереса си към изборите наесен, още преди да са ясни резултатите от вота през юли.
Очаквано действащият държавен глава Румен Радев пръв заяви за