19min.bg

След вчера няма да подадем оставка: Биков

„След вчера по никакъв начин не можем да си позволим да обсъждаме въпроса за оставка на правителството. Това означава да подадем оставка след атака на криминалния контингент. Това ще постави в риск всяко следващо българско правителство да бъде свалено по този начин“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.


По думите му, политическата отговорност за снощните ексцесии и вандалски прояви носи президентът Румен Радев, а техническата отговорност е на официалните организатори на протеста от „Отровното трио“.


„В продължение на няколко дни имаше директни призиви от тези хора за насилие, за идване на винкелите и това се случи вчера. „Отровното трио“ превърна протестиращите хора, тези с чисти сърца, във фон и масовка на криминалния контингент, който е пратен там от Васил Божков“, коментира в предаването Тома Биков.


Спред него напускането на ГЕРБ на пленарната зала вчера по време на речта на президента е символичен жест, с който показват, че между тях и президента до края на неговия мандат няма да има никакъв диалог.


Първата възможност за разрешаването на тази политическа криза ще бъдат президентските избори, смята депутатът от ГЕРБ.